HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2012.05.23. 12:31 Jane Multijoy

Pannon Bormustra 2012 - Közönségnap

ahol a kultúra követelte ki a suttyóságot

Közel másfél év kihagyás után újra porondra léptem. Remek alkalomnak ígérkezett ehhez a Pannon Bormustra Közönségnapja, ahol a frissen díjazott 50 legjobb magyar bort lehetett (volna) korlátlan mennyiségben megkóstolni a nem olcsó, de akkor még korrektnek gondolt 5000 forintos jegy ellenében. Ennyi pénzt a legjobb magyar borokra nem is szabad sajnálni, na!
A 15.00-től 19.30-ig tartó szeánszra végül este 6-ra sikerült megérkeznem másodmagammal, de a késői óra ellenére lelkesen és várakozással teli léptem ba az impozáns Gerbeaud ház kapuján, hogy a fennmaradó másfél órát kiváló borok társaságában költsem el. Karszalag, elegáns pohár, ajándék víz letudtva, indulhatott a kóstoló.
Na, ekkor jött a hiretelen és mély csalódás. Az első és legnagyobb teremben, ahol a best buy és fehér borok kaptak helyet a nagyjából 20 borásztaból kb. 5 volt még jelen. A többi asztal üresen álldogállt. Néhol azért még otthagyta az elegánsan (idő előtt) távozó borász a maradék üveg borait, legyen az önkiszolgáló-pult a kultúrközönségnek. Töltöttünk is magunknak egy-két-három decit, amit gyorsban el is fogyasztottunk, hogy még nyakon csípjük a többi, becsületesen ottmardt borászt és borait.
A többi két mini teremben (vörösök és édesek) tolongott az a maradék 10 borász és kb 40 vendég, aki még maradt, itt próbáltuk mihamarabb odaverekedni magunkat mindegyikhez és lecsapni az összes fennmaradt nedűre.
Fél óra elteltével már éreztem, hogy a gyorsan, húzóra bekóstolt borok kifejtik 'jótékony' hatásukat, majd a vörösök gyors elfogyasztása után 7 órára már igencsak szalonspicces állapotba kerültünk mindketten. Ezután az asztalokon otthagyott borok elfogyasztása következett újdonsült, szintén kóstolásra érkezett barátainkkal. Meg is ittunk jópár üveggel, egy idő után válogatás nélkül, ami maradt, vörös, fehér, édes, mitszámít, csak ártson, és hozza be a kifizetett belépő árát... merthogy kritikán alulinak tartom, hogy egy ilyen rangos (a legrangosabb hazai!) boros eseményen, a vége előtt 2 órával elkérik a teljes jegyárat úgy, hogy a borászok idő előtt távoztak, és kultúrált kóstolgatás helyett a szabadrablásé a főszerep.
Mindenesetre jó boroktól jól berúgtunk. Köszönjük Sziget Kft.!

1 komment

Címkék: pannon 2012 bormustra pannon bormustra pannon bormustra közönségnap pannon bor pannon bormustra élménybeszámoló pannon bormustra 2012 pannon bormustra kritika


süti beállítások módosítása