HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2010.03.18. 11:32 Jane Multijoy

Nem iszunk húsvétig - 4. hét

A nem ivás tök jó! Már négy hét eltelt hamvazó szerda óta, és gyakorlatilag kijelenthetem, hogy abszolút nem hiányzik az alkoholizálás, sőt! Szinte kifejezetten rosszul esett beleszagolnom egy pohár fehér és egy pohár rosé borba a pénteki buliban.. Egyedül a testes vörös ízlett illat alapján! És mivel egyre jobban és jobban érzem magam, ismét összegyűjtöttem a jótékony hatásokat, amiket így, egy hónap elteltével tapasztalok magamon illetve a másik két böjtölő KS tag is az elmondásaik alapján.

A megvonás újabb pozitív tünetei
- Édesszáj sheriff: rászoktam az édességre. eddig kb. negyedévente ettem meg egy kényszer szülinapi tortaszelet felét..most viszont a táskámban lapul folyamatosan valami cukorka, evés után pedig muszáj leküldeni egy túró rudit, vagy egy szelet csokit..
- Bulimotor: alkohol nélkül is jól éreztük magunkat egy fergeteges szülinapi bulin, ahol negyed négykor gyakorlatilag a KS team zárta a boltot. Végig ittuk a CocaCola termékek listáját..najó Sprite-ot azért mégsem!
- Duracell nyuszi: a pihenős hosszúhétvégén felavattuk az újonnan vásárolt túrabakancsokat és 2x is nagy túrát tettünk Balatonkenesén. És persze a lovaglás is megy azóta is. A síelésen pedig az egész napos combizom edzés után még szánkózni is elmentünk, sőt! Eljutottunk a szállástól 300m-re lévő fürdőbe is, ahová az eddigi 4 alkalommal nem sikerült.. Végezetül pedig beneveztem a bécsi félmaratonra április 18-án, így van miért folytatni a testmozgást húsvét után is.
- Ki vagyunk bélelve: azaz jelentős kis vagyont megspórólunk hétről-hétre azzal, hogy nem egy füstös kocsmában töltjük az esténket.

Végezetül pedig pozítív tünet az is, hogy nincs negatív tünet! Summázva az elhatározásunkat, muszáj minden évben alkohol böjtöt tartani, hogy az egónk és az egészségünk újra helyrebillenjen, és ha lehet ezután is inkább kevesebbszer igyunk kevesebbet! Így is vidám az élet, pláne, hogy itt a tavasz és jön a nyár!!! :)

Vége-végezetül pedig a néhány reakció, arra, hogy "köszi, de most nem iszom alkoholt"
- Miva', terhes vagy? Háhá! (haha..milyen eredeti)
- Micsoda? Ez komoly? De a mai nap kivétel! Vagy buliban sem?
- És egy sört? Vagy a sör is alkoholnak számít? (by - Harisson Gábor Ford)
- Háhá, de rossz nektek, nézzétek én mit iszom, gyertek, akkor csak szagoljátok meg! (köszi bmeg, szagolgatni a sört, és az unikumot..)
- Na, hát ilyen se volt még! (és valóban)
- (Sajnálkozva) De miért csinálsz ilyet?! 

Már csak két és fél hét, és szerintem az első pohárkától, kellemesen bebódulok.

komment

Címkék: böjt


süti beállítások módosítása