HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2010.03.03. 16:17 Jane Multijoy

Nem iszunk húsvétig - a 3. hét

Az elképzelhetetlen is megtörténik néha. 3 vérbeli kultúrsuttyó már 2 hete nem iszik alkoholt a húsvéti böjt és a megtisztulás jegyében!

Ez mondjuk nem kultúrsuttyóság, de az mondjuk igen, hogy a két hét alatt több szeszt vettem / kaptam, mint valaha. Lassan tele a bortrezor. A beszerzésem:
-egy (szinte) komplett Sauska sor - 6 ü
-2 karton 2009-es Pócz Rosé, 2 ü. Pócz Ch-SB, 1 ü Ch = 15 ü
-2 ü horvát fehérbor (majd felírom a nevüket, mert a sok random mássalhangzót képtelenség megjegyezni) = 2ü

Összesen 23 üveg bor és 2 ü tokaji borpárlat. Lesz itt dínom-dánom 4 hét múlva, ha így haladok! de addig még ki kell tartani, bár amennyire elképzelhetetlen volt, annyival jobban érzem magam napról napra. 

Az első egy hetet kellett túlélni azzal a tudattal, hogyha beülök egy kocsmába, ne rendeljek valami szőlő eredetű alkoholos italt. De aztán elmúlt, most már semmi vágyakozás, csak hét vége felé közeledik az az érzés, hogy "jajjdejó nem kell dolgozni, nem kell gondolkodni, csak hátradőlni és fátyolos tekintettel vigyorogni a nagyvilágra".

Megvonási pozitív tünetek a magam részéről:
-Koncentráció javulása: ha valaki hozzám beszél, nem lankad a figyelmem 2 perc után. ja és végigcsináltam a hétvégén egy Sudokut (így 5 évvel a népszerűségi csúcsa után)
-Energiagombóc: van kedvem mozogni, és nem úgy élem meg, mint akit erőszakkal hányni visznek. voltunk azóta már: lovagolni, curlingezni, futni, meg jógázni, pénteken pedig síelni megyünk. Az új öttusa.
-Jómunkásnő: nem, nem. sosem leszek a hétvégénisdolgozós, főnökkedvéért sokáig bentmaradós élharcos, de legalább nem vagyok másnapos, és fáradt a melóhelyen, így jut idő olyan dolgokra, amihez addig nem volt kedvem, időm, motivációm stb. - mondjuk ez lehet, hogy az elfogyasztott zöld tea mennyiség miatt van inkább, amiért most már van kedvem elsétálni naponta 3x a konyháig.
-ZEN mester: nehezebben húzom fel magam hülyeségeken
-Mennybe menetel: az összes barát, család nagyon büszke az elhatározásra, így rám is, ami nagymértékben növeli az általános jóérzetet és az egót.
-És a leszebb, a megváltó szerep: a "ha te sem iszol, én sem iszom". terjed az ige rendesen! 

Negatív tünetek:
-Sértődés: Egyes, azaz csak egy KS tag, magára véve ezt az elhatározást, megsértődött, hogy nem iszunk vele. Bár most már leszűkült a sértődés arra, hogy azért nem vagyunk jófejek, mert a szülinapján nem fogunk inni. és majd jól visszakapjuk a mi szülinapunkon! oké, ebben kiegyeztünk, nincs harag! :)
-Nem sikerült ettől sem lefogyni. miért is vártam ennyi csodát egyszerre?

Summázva elmondhatom, hogy kétség kívül jót tesz a böjt. Mindemellett a húst is elhagytuk, de azt már sok éve (hiszen kultúrok is vagyunk). Folyt köv 1 hét múlva, újabb tünetekkel, és ami még jobb, a reakciókkal. Mert ismerve az előéletünket, sok ember sokféleképpen reagálja le elsőre a dolgot.

Abban már megállapodtunk, hogy ha jövőre csinálunk ilyet, márpedig fogunk, mert a KS életmód mellett kell a méregtelenítés, akkor januárban tesszük mindezt. Annyi jó boros program van mostanság, hogy győzöm eltaszítani magamtól a jobbnál jobb alkalmakat a mulatozásra. És persze a jó öreg márciusi KS barátnőket is illik méltóképp megünnepelni a szülinapjukon!

 


 

komment

Címkék: húsvét böjt


süti beállítások módosítása