HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2008.12.29. 14:27 Jane Multijoy

A Vörösmarty Téren nincs is tömeg

Legjobb december 25-én este menni. Nyoma sincs a paszírozó tömegnek, de szerencsére a kacat árusoknak sem. És ez a jó! Összesen 3-4 stand van nyitva, ahol forralt bort és egyéb szeszeket, valamint finomságokat árulnak. Körülöttük pedig csak néhány külföldi párocska álldogál átszellemült mosollyal. Természetesen a karácsonyi díszítés, kivilágítás ekkor is megadja a hangulatot, de aznap este volt csak igazán meghitt a Tér. Patty Brown-nal mi is leküldtünk egy háromdecist, de nem volt életem piája. Műanyagpohárból, langyosan...

Viszont totál túristának éreztem magam aznap este. Előtte már elfogyott néhány féle fajta tömény és laza a rokonségi karácsonyjáráson, így nem kellett nagy képzelőerő átszellemülni tátottszájú, kikerekedett szemű túristává. Vicces volt ilyen szemmel nézni a kivilágított Duna partot, ahol szintén párocskák sétáltak csak karöltve.

Teljesen áthatott a karácsony feeling, és megérintett annak is a szele, hogy milyen jó lehet mégis más országban karácsonyozni. Igazi kultúrsuttyó az, aki ilyenkor itthagyja a családját, és elutazik szentestére világot látni. Sopi Anima persze Thaiföldön múlatja az időt, közülünk elsőként ilyenkor külföldön. Najó, de ő anyukáját is elvitte, ezért fejsimogatás jár neki.

Talán majd jövőre én is elutazom. De azért szenteste talán mégsem, esetleg másnap.

 

 

komment

Címkék: budapest karácsony


süti beállítások módosítása