HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2009.10.13. 15:32 Jane Multijoy

Radikális musical

Tegnap egy elképesztő élményben volt részünk. Azóta sem tudom, hogy elképesztően szar vagy elképesztően jó volt. De inkább az előbbi.

Volt szerencsém összehívni a KS csapatot egy közös színházra, A NŐ VÁGYA c. darabra a Pesti színházba. Mit figyel egy kultúrsuttyó a jegyvételnél? Hangzatos cím, ismert és mindenekelőtt jófej színészek. Ez adva is volt, csajos főcím, szerelmes és vásárlásos téma:
..egy ártatlan, vidéki lány öntudatra ébredésének történetét meséli el Párizsban, a szerelem és a divat fővárosában. Denise, egy elegáns nagyáruház, "A nő vágya" eladónőjeként szembesül a pénz és a hatalom könyörtelen törvényeivel...

Már izgi! Aztán Csőre Gábor, meg Hegyi Barbara, Kovács Petrícia, Hegedűs D.. a szereposztás, szóval mindenki rábólintott, menjünk közösen.

Egy valami kerülte csak el a figyelmünket, A MŰFAJ: RADIKÁLIS MUSICAL
Nekem a musical korszak a Muzsika hangjával és a My Fair Lady-vel kezdődött és a Képzelt Riporttal, a Padlással meg a Nyomorultakkal véget is ért. Konkrétan egybe esett ez a tudatomra ébredéssel, amikoris rájöttem, hogy az emberek az életben sosem beszélgetnek egymással énekelve, vagy ha igen, akkor nem normálisak vagy részegek. 

Ez a radikális fos kegyetlen idegesítő volt amiatt, hogy dallamtalan zenére rosszhangú színészek énekeltek vagy énekelve beszélgettek. A story és a mondanivaló amúgy nem rossz, és 1-2 jeleneten még röhögni is lehetett, de mikor azon kapom magam a darab közben, hogy a holnapi jelentéktelen munkahelyi meeting témáján agyalok, akkor azért elgondolkodik az ember.. már a meló is jobb?

Néha egymásra nézve hangosan röhögtünk kínunkban. Utána le kellett vezetni egy rumos teával (itt a hideg ősz) a Bobekben ezt a sokkot. Kétség kívül szokatlan, és indulatokat kiváltó színdarab volt, modern jelmezekkel, mai mondanivalókkal, de idegesítő énekekkel és nem tudni mire véljük helyzetekkel..

Ja és tanulsága is volt: pénzért mindenki megvehető. Nagy igazság ez de nem éppen meglepetés.

De mivel a rossz reklám is reklám, aki meg szeretné tekinteni, íme a link: http://www.pestiszinhaz.hu/write/vig/index.php?ea=nova

 

komment

Címkék: színház musical radikális


süti beállítások módosítása