HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2009.07.24. 12:43 Jane Multijoy

Kultúrsuttyók a válságban I. rész- Kisfröccs 60,-

Léteznek még kishazánkban olyan vendéglátóipari egységek, amik nem a vendég lehúzására épülnek! Vagy úgy is mondhatnám, hogy egy cseppnyi virágzó kommunizmus maradt fent Balatonkenesén, a Honvéd Üdülőben. A hely, ahol a kiszolgáló személyzet hölgy tagjai még mindig a sarokvillantós, vádli középig érő, fehér, fűzős vászoncipőt viselnek.

A faliújságon a heti programkiírás hirdeti, hogy 19 órától a Hordónál harmonikás zenés est lesz. A fürdőzés után azt hiszem ennél jobb programot ki sem találhattak nekünk.
A Hordó Borozónál 50 Ft-ért mérik a bor decijét, szóda 10 Ft. Kóla, Fanta 25 Ft/deci. De van zsíroskenyér 50-ér' és ropi 60-ér' is. Nem hittünk a szemünknek.

Egy kör (2 hosszúlépés egy nagyfröccs és 1 ropi) 310 Ft volt!!! Azaz borravalóval együtt 350, legyünk gálánsak. És még jóízű harmonikazenét is hallgatthattunk hozzá, egy helyi lepukkant bácsitól. Zseniális, igazi kultúrsuttyó paradicsom. A bor maga (balatoni olaszrizling) nem egy alkotás, de szomjat oltani elsőrangú volt, a 3. után pedig már kifejezetten ízlett is. Megállapodtunk, hogy jövőre a csajos bulit is itt fogjuk tartani!!

További árak a strandon:
- Sima lángos 140
- Hekk: 260 / 10 deka
- Fagyi: 100 Ft / gombóc
- Korsó Dreher 310
- Teniszpálya 1 órára: 1200

Aki pedig el szeretne tölteni itt egy éjszakát, annak szintén garanált a retro életérzés. A Hotel Napfény, igazi téglalap panelhotel, de minden erkélye muskátlis. A recepción már megcsap a dohos "régi" szag, pláne az enteriőr: a szétvert csempe mintájú padlólap, az "rúdon alumínium félgömb" típusú hamutálak, négyzetes műbőr fotelek, vagy vaskeretes székek idézik a békeidőket.

komment


süti beállítások módosítása