HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2010.06.07. 14:10 Jane Multijoy

Időutazás Szekszárdra

Időutazás I.: Egyrészt mert elkészült az autópálya, háztól házig 1h 10 perc!

Időutazás II.: Másrészt pedig sikerült megszállnunk a Gemenc Hotelben, ahol talán '89 óta senki másnak. Pedig ismerősek vagyunk Szekszárdon, megvan a bejáratott szállás (Gyógygödör) és a családi vérvonal  alapú is, de szombat délután 2 órakor jött az isteni szikra, hogy utazzunk, ezért nem volt pofám odacsörögni a rokonoknak, hogy este ott aludnánk.. így a Google első találatánál foglaltam szállást.

Odaérve csak felhívtam az ősöket, hogy Szekin vagyunk, beugrunk egy puszira. És hol szálltok meg? Jött a kérdés: A Gemenc hotelben. "Atyaég, az nyitva van egyáltalán?". ..és mi is ezt kérdeztük, amikor megláttuk. Igazi szocreál kocka épület, málladozó falakkal és helyenként kék csempeborítással. Klasszik. Belül pedig.. a hideg dohos szottüdülőszag, és a 2x1m-es fa-lambériával burkolt falak, tört csempe padló, piros műbőr fotelek.. még a Kenesei Honvéd üdülő sem volt ennyire retró fíling. A recepciónál hamar kideül, hogy a 4-ből csak 1 szint üzemel. Azt is csak lifttel (de milyen!) lehet megközelíteni. A portás bácsi pedig megadta a számát, hogyha bármi történne velünk, akkor hívjuk. Bíztató. Szerintem mi voltunk közel-távol az egyetlen vendég..

Na de nem építészeti kirándulásra jöttünk (eredetileg), hanem... nem nehéz kitalálni: Lekóstolni a szekszárdi aranyérmes borokat!! 3500 Ft-ért az összes, délelőtti borversenyen aranyéremmel jutalmazott borból kóstolható korláltanul. :) Mi azonban arra törekedtünk, hogy mind a 40-et lekóstoljuk, kultúráltan. Sikerült is úgy a 25. tételig. Aztán követték egymást ismét az események és máris kint voltunk egy szőlőhegyen egy Tanyabuliban.

Időutazás III.: "A kisTakler szülinapi bulijába" csöppentünk Pálos Miki és az ifjabb Márkvárt jóvoltából. Itt videókaziról mentek az ACDC koncertek és klipek egymás után. És perce a pottyantós wc és a lavórban kézmosás sem maradhatott el. A bulihoz pedig frissen bográcsozott körömpörkölt járt, és a sok jelenlévő borász még sok-sokabb bora.. mikor beindult a telefonomról a mobildiszkó, már sejthettem, hogy újabb időutazás következik.

Időutazás IV.: Másnap reggel felébredtem és a telefonom drabjaiban hevert a szoba 4 sarkában, LCD nélkül.. A névjegykártyatartóm pedig, benne a borkóstoló alatt gyűjtött összes névjegykártyával, sehol. Viszont családias kis délután / este volt, újabb borász barátokkal és emlékezetes szekszárdi borokkal: Eszterbauertől a Mesterünk és Tivald.

képek is hamarosan..

komment

Címkék: szekszárd takler bor időutazás pálos aranyérmes borok hotel gemenc


süti beállítások módosítása