HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2009.02.02. 15:16 Jane Multijoy

100 boszorka van - 1. Banya Bál Fonyód

Az év bulija volt! Bár még csak január van, de ha így kezdődik az év, mi lesz itt később?!

Mi az a Banya bál?

- csak csajok jöhetnek
- csak boszorkánynak beöltözve
- batyus bál: mindenki hozza az ételt-italt
- beugró 1000 Ft, ebben egy welcome drink és a zenekar volt benne
- feldíszített "bálterem" a helyi Panoráma étteremben
- program: kis előadás a szervező banyáktól, eskütétel és jelmezverseny, na meg persze tánc hajnalig

A 30-40 fősre szervezett bulira végül 105-en jöttek el, tele lett a Panoráma. Mi fél 8-ra érkeztünk (7-től lehetett menni) de már mindenki táncolt :) ott volt Fonyód színe java, minden csajszi aki számít.
Ennyi ronda banyát egy helyen még sose láttam. Kicsit zavarban is éreztem magam a lila-fekete kölcsönzött jelmezben, a sok home made, autentikus banya jelmez között. Fekete sminkek, műorrok, műkörmök, festett ráncok, bajuszok és persze seprűk mindenfelé. 

A 3 szervező jól kitett magáért:

Volt műsor: a főbanyához járulhattak az ifjonc boszorkák, hogy mindenféle idegesítő férfi hóbortra és baj-ra kérjenek ellenszert. Nem nehéz kitalálni mik ezek. Hát persze, hogy a:
- szellentés
- horkolás
- rendetlenség
- félrelépés
- szerelmi bánat
- stb.

Mindenre volt gyógyír, kígyó-béka, aztánjöhetett a boszorkányeskü: Én.... boszorkány fogadom...................................................................... és, hogy férfit a farsang utolsó napjáig nem érintek! Na, a hangos eskü ennél a mondatnál igencsak elbizonytalanodott, majd persze röhögésbe fulladt, majd azonnal ismét megkezdődött a tánc.

Az is bebizonyosodott, hogy a 40-en felüliek ropják a legjobban, ráadásul JÓZANUL. Egy KS számára ez feldolgozhatatlan, ám titkon irigylésre is méltó.. Mi nem tudunk ilyet..
De szerencsére nem volt hiány a vitt szeszekben, részünkről 1 ü Bakárdi és 2 ü bor, de az asztalunknál szesztartalmilag ennek kb. 5 szöröse volt jelen. Elfogyott.

10 órakor megjelentek a kanok. Azaz csak 4 kan, a helyi közéletből (polgármester, focista, 2 kocsmáros), ők jöttek zsűrizni a banyajelmezeket. A versenybe való nevezés önkéntes volt, de alig maradt aki ne vonult volna fel :) mindenki nagyon lelkes volt! Pláne a díjazottak miután megkapták az üveg pezsgőiket és a felajánlott nyereményeket.

A győztes egy igazi anyóka banya lett, aki a zsűrihez való botorkálás közben véletlenül kitörte a botját és seggre esett. Tökéletes időzítés! Az egyik zsűritag támogatta oda a zsűri asztalhoz: tiszta öreg néne és a jótett helyébe jót várj szitu. Persze volt nagy röhögés is.

Ezután távoznia kellett a férfinépnek, de persze az ajtó előtt rögtön kaptak "frissítőt" tőlünk. (nem mintha nagyon szomjaztak volna, mert a "zsűri visszavonul dönteni" közben üvegből itták a viszkit) ...és nyilván egy idő után már ismét bejöhettek ők is és együtt roptuk.

A buli valamikor 3 után ért véget, de nekünk fél5-kor az Abbáziában :) a végső fecske 6ra ért haza.

Jövőre az Aulában lesz!!

A szervezők:


 

 

  

komment

Címkék: buli bál fonyód boszorkány banya


süti beállítások módosítása