HTML

Kultúrsuttyó

értelmiségi, kultúrált, de néha suttyó csajtársaság hedonista blogja

Friss topikok

2009.01.19. 14:03 Jane Multijoy

Tirol a legesleg

Végre sikerült meglátogatnia a KS különítményének Anettet és Thomast Ellmauban, Tirol szívében. 4 napot voltunk, de már most biztosak vagyunk benne, hogy húsvétkor újra jövünk.
Gyönyörű a hely. Alpesi faborítású házak és havas hegyek mindenfelé. Kedvesek az emberek és mivel mindenki ismeri Thomast, így aztán még inkább a tenyerükön hordoztak minket. Rengeteg röhögéssel, síeléssel, bandázással, iszgotással és Cigi Manó napi másfél dobozos támadásaival telt el a hosszú hétvége.

A Pfitscherhof - Anették otthona


Willy Donnerstag
Nem hoztunk szégyent a KS virtusra ismét. Csütörtök este vacsorázni mentünk a nagybácsi, Mich kiskocsmájába, ami 40 éve üzemel, és 10 éve már minden évben az utolsó évét tervezi, hogy nyitva tart. De mivel sok a törzsvendég, újra és újra kinyit a téli szezonban a kőműves hivatású nagybácsi helye, a Buchingertrübel.
Kaja előtt és után természetesen töményet kell inni, így akkor legyen az "Willy" a vilmoskörtepálinka, benne egy szelet vilmoskörte kompót. Igen finom ezért eléggé csúszik is. Ebben a kocsmában mindenki ismer mindenkit, (pláne Thomast) így egymást érték az ajándék Willy körök, és búza sörök és szépen lassanm ár minket is mindenki ismert :)
A 61 éves finn néninek elénekeltük a "happy birthday finn lady"-t, ajándékul pedig Thomas hevesen szájon is csókolta. (fincsi lehetett)

Willy


Na, ezután következett az igazán kultúrsuttyóság. Hajnal 2-kor kitalálta Thomas húga, hogy menjünk át a Volksbankba, mert a megnyitó alkalmából lesz fingerfood és pia. Jóhogy, megyünk. Mindenki öltönyben, mi persze síkabátban, farmer-bakancsban. Még szerencse, hogy nem lehetett dohányozni, így hamar  leléptünk, persze már nem is hiányzott a plusz pia, és józanító jelleggel hazasétáltunk.
Otthon persze megittuk a jóéjt pálinkát, amit mi vittünk: 50 fokos szatmári szilva. Thomas le is mérte alkohol fokmérővel és valóban annyi.

Pihi péntek sok síeléssel
A 9-re megbeszélt indulás átcsusszant fél 11-re. De még így is tartottuk magunkat a tervhez, hogy körbesíeljük a Hohe Salve nevezetű csúcsot, azaz a síterepet Ellmautól Itterig.
Kilátás a Hohe Salve-ról a Grossglocknerrel a távolban

Thomas, az egyetlen kan vezette a másnapos csapatot: Anett, Zsuzska, Ruperta, Patty és Jane. Ruperta nyilván nem volt másnapos, mert ő Thomas 70 éves anyukája..
3 körül már mindenkinek minden baja volt, így könyörögtünk a korábbi befejezésért. Hál'istennek megkaptuk. Hullák voltunk. Meg is beszéltük, hogy az esti program storno, sütünk otthon pizzát vacsira.
Boltbamenés előtt beköszöntünk Nonohoz és Hánihez egy forraltborra és kávéra, (Háni Háni..:). Jól mutattunk. Szótlanul ültünk egymással szemben, bambulva a fáradtságtól. De aztán megsütöttük életünk pizzáját és alvás... Zsuzska volt a hős, aki felkelt hajnal 2-kor és beengedte a többieket, akik kijöttek 2 napra. De jól tették.

Megint Willy csak Samstag
Bea, Gergő, Zsuzsa hármassal kiegészülve együtt vágtunk neki a pályáknak, természetesen megint a 11 órás bérlettel, kipihenve, ismét őrült hangulatban. Jól nyomtuk ma is, meglátogattuk az 1766-ban épült Rübezahl hüttét, amiben már több híreség is megfordult. Hangulatos kis hütte 100% fából, alacsony mennyezettel, kandallóval és persze finomságokkal, jófej pincérekkel. A délután 2-kor elfogyasztott Glühwein Willy combo megadta az alaphangulatot, pláne, hogy 5-re mentünk Kufsteinbe kajálni egy szintén nagyon régi és nagyon vicces vendéglőbe. A pincér/tulaj csávó folyamatosan megbotolva hozta ki a kaját, hogy azt hittük leönt, a ketchup pedig kispriccelős, plüss piros szalagot lőtt ki rám, amitől szintén jel bef.stam. Az egyik azsztal emelkedni is tud kaja közben, van itt fröccs addagoló gép, ami slaggal ér el a szádig. A pincér csávó pedig a székre felállva, a szádba célozva tudja kiönteni a felest úgy, hogy nem leszel tőle páleszes.. stb.
Jól bezabáltunk, rengeteg meg is maradt, és persze jött a kísérő Willy, és már indult is be az este. Vissza ellmauba, majd Thomas tesójáék pizzériájába. Újabb Willy körök, újabb Cigi Manók, közben ördög lakatokkal szórakoztunk órákon keresztül. Aztán ismét visszamentünk a Buchingertrübe-be, mert Mich éjfélkor lett 60 éves :) kocsma tömve a haverjaival, újabb és újabb Willy körök és Redbullvodka körök pezsgővel kísérve.. Ismét sikerült 3-kor ágyba kerülni..

Buchingertrübel-i szülinapozó arcok


Csúszok haza bébibogyóóóóó!
Utolsó nap, szintén másnaposan és fáradtan, síelést kihagyva telt el. Viszont Snowtubingoltunk, vagy Zsuzska szavaival: stupidoltunk.
Kiépített bobpálya jellegű pályán csúsztunk vagy 6-ot egymás után, előre, hátra és pörögve is. A jegyünket már nem is kérték el a 3. csúszás után, tiszta laza volt. Utána pedig a befagyott Hinterstein tavat néztük meg és jártuk körbe, szomorkásan, mert haza kell menni, pedig itt olyan szép és jó...

Tiroli slágerek
"Hol van Lajos?": holalali holalali holalali holalali hooo
"A Jedi mester és a Lajos": jodalali, jodalali, jodalali, jodalali yoooo 

Élményprogram

Ellmau-i adatok
Távolság: 620 km, 7 óra
Síterep: Wilder Kaiser Brixental - 280 km egybefüggő sípálya, Ausztriában a leghosszabb
Extrák:
- fűtött ülésű liftek
- interneten nyomonkövethető az aznap lesíelt táv
- hütték az 1700-as évekből
- örülnek a magyaroknak, mert ezt még nem lepték el

komment

Címkék: willy tirol ellmau másodikszerelmünkellmau


süti beállítások módosítása